ΔΩΡΕΑΝ Ηλεκτρονικές πηγές για εξ αποστάσεως έρευνα λόγω αναστολής λειτουργίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Βιβλιοθήκη συγκέντρωσε και διαθέτει παρακάτω ηλεκτρονικές πηγές και συλλογές που προσφέρουν ελεύθερα διάφοροι εκδοτικοί οίκοι, με σκοπό την κάλυψη των έκτακτων εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διδακτικών αναγκών που προέκυψαν λόγω αναστολής λειτουργίας της Βιβλιοθήκης μας.

 

Ταυτόχρονη αναζήτηση σε δωρεάν ηλεκτρονικές πηγές

Πλατφόρμα EDS (Ebsco Discovery Service). Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις δωρεάν ηλεκτρονικές πηγές που ευρετηριάζονται στην πλατφόρμα: Jstor – Open Access, Project Muse open access, OAPEN Library , RePEc

 

 Ελληνόγλωσσες πηγές

 • Αποθετήριο Κάλλιπος
  Ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, τα οποία είτε έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα / Κάλλιπος» είτε έχουν διατεθεί στη Δράση μέσω ανοικτής πρόσκλησης διάθεσης επιστημονικού περιεχομένου
   

 • Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών - ΕΚΤ
  Συμπεριλαμβάνει το σύνολο των διδακτορικών διατριβών που έχουν εκπονηθεί στα ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και οι διδακτορικές διατριβές που έχουν εκπονηθεί από Έλληνες διδάκτορες σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ.

 • OpenArchives.gr
  Η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη αναζήτησης και πλοήγησης σε έγκριτο ελληνικό επιστημονικό περιεχόμενο που παράγεται από φορείς έρευνας, επιστήμης και εκπαίδευσης.

 • Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο - Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  Συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών ελληνικών τίτλων. Απαιτείται εγγραφή ως πιστοποιημένος χρήστης

Ξενόγλωσσες πηγές

 • (Νέο) Institution of Engineering Technology
  40 τίτλοι περιοδικών διατίθονται μέσω της Ανοικτής Πρόσβασης (Gold OA journals). Το περιεχόμενο των περιοδικών από το 2013 έως και το 2020 θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο (free access) μέσω της ιστοσελίδας του εκδότη, αλλά και μέσω της βάσης δεδομένων Wiley Interscience, πρόσβαση στην οποία μπορείτε να έχετε μέσα από τη ΘΥΡ@.

 • Taylor & Francis Open Access Books
  Πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία ανοικτής πρόσβασης, τα οποία είτε έχουν δημοσιευτεί από τον εκδοτικό οίκο Taylor & Francis είτε αποτελούν παραγόμενο έργο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.


 • Open Square - NYUP
  Αποτελεί την πλατφόρμα αναζήτησης ακαδημαϊκών βιβλίων ανοικτής πρόσβασης του Πανεπιστημίου New York University, σε περιβάλλον web.

 • ANU Press
  Αποτελεί την πλατφόρμα αναζήτησης ανοικτής πρόσβασης ακαδημαϊκών βιβλίων, περιοδικών, συγγραμμάτων, κ.λπ. του Πανεπιστημίου Australian National University. Η θεματολογία που καλύπτει αφορά στις επιστήμες Ασίας-Ειρηνικού, τις πολιτικές, ανθρωπιστικές, φυσικές  επιστήμες της Αυστραλίας, καθώς επίσης και τις επιστήμες της τέχνης και του αυτόχθονου πληθυσμού της περιοχής.

 • EDP Sciences journals
  Οι τίτλοι των περιοδικών που εκδίδει ο εκδοτικός οργανισμός, των ετών 2018-2020, διατίθονται ελεύθερα. Η θεματολογία που καλύπτει αφορά στις θετικές επιστήμες (μαθηματικά, πληροφορική, χημεία, επιστήμες υγείας, κ.λπ.), αλλά και σε μικρότερο ποσοστό στις κοινωνικές & ανθρωπιστικές επιστήμες


 • MIT Press Direct platform
  Διατίθεται πρόσβαση σε 2,700 ηλεκτρονικά βιβλία από όλες τις θεματικές περιοχές. (Συμβουλή! Από τα φίλτρα περιορισμού των αποτελεσμάτων επιλέξτε από τη διαθεσιμότητα τα Free ή/και τα Open Access βιβλία)


 • Directory of Open Access Books (DOAB):
  πρόσβαση στο πλήρες κείμενο σε περισσότερους από 1400 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων 48 εκδοτών.

 • OAPEN Library
  Ακαδημαϊκά βιβλία ανοικτής πρόσβασης, που αφορούν κυρίως στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

 

 • Internet Archive
  Μη κερδοσκοπική βιβλιοθήκη που αποτελείται από εκατομμύρια δωρεάν βιβλία, ταινίες, λογισμικά, μουσική, ιστοσελίδες, κ.ά.

 • American Economic Association
  Περιοδικά με Ανοικτή Πρόσβαση


 • Πύλη Θεματικής Αναζήτησης ΘΥΡ@
  Πρόσβαση σε παραπάνω από 200
  δωρεάν ηλεκτρονικές πηγές (θεματικές βάσεις δεδομένων, στατιστικές βάσεις δεδομένων).

 

 • Project Gutenberg
  Μια βιβλιοθήκη από περισσότερα από 60.000 βιβλία, τα οποία διατίθενται ελεύθερα online ή για να τα κατεβάσετε σε ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης βιβλίων (kindle, epub)

 

 

Μοιραστείτε το
Κατηγορία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: