Δοκιμαστική περίοδος στις βάσεις Proquest Diversity Collection και Proquest Global Issues Library

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,
η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δοκιμαστική περίοδο πρόσβασης στις βάσεις δεδομένων

Proquest Diversity Collection και Proquest Global Issues Library, από τις 09/11/2023 έως τις 31/12/2023.

Η Diversity Collection συγκεντρώνει τρεις βάσεις δεδομένων πλήρους κειμένου, για κάποια από τα μεγαλύτερα ζητήματα όσον αφορά στη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη, καλύπτοντας την ανάγκη για γνώσεις και πληροφορίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες:
Ethnic NewsWatch: περιέχει νέα, περιοδικά και newsletters από εθνοτικές, μειονοτικές και τοπικές εφημερίδες καθώς και πολλά περιοδικά που ασχολούνται με ζητήματα φυλής και εθνικότητας.
Alt-PressWatch: παρουσιάζει μεγάλες ιστορίες από μικρές πηγές που περιλαμβάνουν μοναδικές, ανεξάρτητες φωνές και cited grassroots εφημερίδες, περιοδικά και λευκώματα που καλύπτουν τις τέχνες και όλες τις οπτικές γωνίες του πολιτικού φάσματος.
GenderWatch: περιλαμβάνει περιοδικά, νέα και newsletters με πολλές σημαντικές εκδόσεις που έχουν ιστορικά αποτελέσει έναυσμα και έχουν διατηρήσει κοινωνικά κινήματα γύρω σχετικά με το φύλο και την σεξουαλική ταυτότητα.

Η Global Issues Library αντικατοπτρίζει τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τον κόσμο μας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων συνόρων, γενοκτονιών, μετανάστευσης και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επαναστάσεων, φυλάκισης, καταστροφών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Περιλαμβάνει περίπου 180 θεματικές ομάδες ζητημάτων και γεγονότων από τα τέλη της δεκαετίας του 1780. Τα ζητήματα και τα γεγονότα παρουσιάζονται μέσα από μια ποικιλία οπτικών που καταδεικνύουν τις αλληλεπιδράσεις και τη διασύνδεση παγκόσμιων θεμάτων. Επίσης, περιλαμβάνει πρωτογενείς πηγές, βιβλία, προφορικές ιστορίες, επιστημονικά δοκίμια, πρακτικά συνεδρίων, επιστολές, ημερολόγια, εικόνες, θεατρικά έργα, αφίσες, ντοκιμαντέρ, μονογραφίες, συνδέσμους σε ιστότοπους και άλλα αρχειακά έγγραφα.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις δύο βάσεις μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
https://trials.proquest.com/access?token=GFHCTPTFyUIEVyLJLFDjZacJM
Η πρόσβαση αφορά σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, συνεπώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε συνδεθεί πρώτα στο Πανεπιστημιακό Δίκτυο, ακολουθώντας τις οδηγίες απομακρυσμένης σύνδεσης.

 

Μοιραστείτε το
Κατηγορία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: