EIKON with Datastream - Νέα βάση δεδομένων χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών χρονοσειρών

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξασφάλισε πρόσβαση μέσω ετήσιας συνδρομής στην βάση δεδομένων ΕIKON with Datastream της Refinitiv (an LSEG Business).

Πρόκειται για μια παγκόσμια βάση δεδομένων χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών χρονοσειρών, η οποία παρέχει δεδομένα για μετοχές, χρηματιστηριακούς δείκτες, νομίσματα, θεμελιώδη μεγέθη εταιρειών, τίτλους σταθερού εισοδήματος και βασικούς οικονομικούς δείκτες για 175 χώρες και 60 αγορές. Με τη χρήση των εφαρμογών και των εργαλείων που διαθέτει, επιτρέπει την ευέλικτη προσωποποιημένη διαχείριση και χρήση των δεδομένων, καθώς και τον ασφαλή διαμοιρασμό τους.


Τρόποι χρήσης της EIKON Datastream

Η πρόσβαση στη βάση είναι δυνατή ΜΟΝΟ εντός της Βιβλιοθήκης και απευθύνεται στα μέλη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε αυτή απαιτείται προγραμματισμός ραντεβού στην αντίστοιχη πλατφόρμα κράτησης της Βιβλιοθήκης (επιλέξτε την υπηρεσία EIKON Datastream προκειμένου να προχωρήσετε στο ραντεβού σας).
Οι μέρες και οι ώρες που θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού είναι Δευτέρα - Παρασκευή, 9.00 - 17.00 (οι αργίες εξαιρούνται). Τα ραντεβού είναι δίωρα με δυνατότητα επέκτασης της χρήσης της εφόσον δεν ακολουθεί κάποιο άλλο προγραμματισμένο ραντεβού.

Προς διευκόλυνσή σας μπορείτε να δείτε το εισαγωγικό βίντεο χρήσης της βάσης (απαιτείται εγγραφή με το ακαδημαϊκό email) ή/και να κατεβάστε τον σύντομο οδηγό χρήσης.


Για οποιαδήποτε ερώτηση ή/και διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα.Παρασκευή Βοζανά (2310891128, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και την κα.Κατερίνα Κατσαούνη (2310891129, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).
Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματά σας μέσω της Υπηρεσίας Απομακρυσμένης Εξυπηρέτησης e-ρώτηση.

Μοιραστείτε το
Κατηγορία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: