ΠΩΣ ΝΑ...

Ασύρματο Δίκτυο Wi-Fi

Η Bιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης διαθέτει την απαραίτητη τεχνική υποδομή παροχής υπηρεσιών ασύρματου δικτύου στους χρήστες της, μέσω ενός ασύρματου σημείου πρόσβασης, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο στο χώρο των αναγνωστηρίων των Βιβλιοστάσιου Α' και Β' της Βιβλιοθήκης.
 
Για τη σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο, θα πρέπει καταρχήν να έχετε συνδέσει ή ενεργοποιήσει την ασύρματη κάρτα δικτύου του υπολογιστή σας. Επίσης θα πρέπει να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας έτσι ώστε να μην απαιτεί την εισαγωγή κάποιας συγκεκριμένης δικτυακής ρύθμισης χειροκίνητα (διεύθυνση ΙΡ, μάσκα δικτύου, πύλη και διακομιστές DNS), αλλά να λαμβάνει όλες τις δικτυακές του ρυθμίσεις αυτόματα. Εξ ορισμού οι υπολογιστές και οι συσκευές που συνδέονται και σε ασύρματα δίκτυα είναι ρυθμισμένοι κατ' αυτόν τον τρόπο και δε θα χρειάζεται κάποια παρέμβαση από εσάς. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ανατρέξετε στη βοήθεια που παρέχεται με το λειτουργικό σας σύστημα για την αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων.
Τέλος, στα ασύρματα δίκτυα που εντοπίζονται, θα πρέπει να επιλέξετε το "uom" και να πατήσετε "Σύνδεση Παρόλα Αυτά", σε περίπτωση που σας εμφανίσει αυτό το μήνυμα, καθώς πρόκειται για ένα δημόσιο δίκτυο χωρίς ασφάλεια, ή με άλλα λόγια χωρίς απαίτηση κωδικού.

Μοιραστείτε το
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: