ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ

Πρόσφατες Επ.Δημοσιεύσεις Παν.Μακ.

Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης - HEAL-Link

Οι δράσεις Επιστημονικής Επικοινώνησης συντονίζονται από το Παράρτημα του ΣΕΑΒ στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την ονομασία “Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης.”

Το Παράρτημα, το οποίο συνεργάζεται με όλες τις άλλες δομές του Συνδέσμου, ιδρύθηκε με την Προγραμματική Συμφωνία 2020 και έχει τον στόχο να υποστηρίζει τις ανάγκες επιστημονικής επικοινώνησης (scholarly communication) των μελών των Ιδρυμάτων του ΣΕΑΒ.

Παρέχει υποστήριξη σε όλους τους ερευνητές αναφορικά με την Ανοικτή Πρόσβαση, τα Ανοικτά Δεδομένα και την Ανοικτή Επιστήμη.

Επιπρόσθετα, ανέπτυξε δύο υποστηρικτικά εργαλεία για τους ερευνητές που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης του Συνδέσμου κατά το παράδειγμα της υπηρεσίας Publisher Deals των ολλανδικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.

α) “Ευρετήριο επιλέξιμων περιοδικών Ανοικτής Πρόσβασης” που επιτρέπει στους ερευνητές να εξετάζουν εάν ένα περιοδικό που τους ενδιαφέρει έχει κάποια κάλυψη από τον ΣΕΑΒ.

β) “Οδηγός διαθέσιμων επιλογών Ανοικτής Πρόσβασης”, το οποίο δίνει περιληπτικά τους όρους Ανοικτής Πρόσβασης όλων των συνεργαζόμενων εκδοτών του ΣΕΑΒ, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ακόμη κάποιο πρόγραμμα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά στο 2610 96 96 25.

 

Μοιραστείτε το
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: