ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πολιτική Απομακρυσμένης Εξυπηρέτησης

 

Διαβάστε όλη την Πολιτική Χρήσης & Διαχείρισης Απομακρυσμένης Εξυπηρέτησης.


Συνοπτικά:

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ερευνητών για έγκυρη, άμεση, τεκμηριωμένη και ποιοτική πληροφοριακή εξυπηρέτηση, χωρίς φυσικούς και λειτουργικούς περιορισμούς, προσφέρει τις υπηρεσίες της απομακρυσμένα, εκμεταλλευόμενη τις διαθέσιμες ψηφιακές τεχνολογίες, με σύγχρονες εφαρμογές και εργαλεία. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνει την αδιάκοπη εξυπηρέτηση των χρηστών της με ανέξοδο, εύχρηστο και φιλικό τρόπο.

Οι ερευνητικές, εκπαιδευτικές, διδακτικές και ενημερωτικές ανάγκες των χρηστών της ΒΚΠ εξυπηρετούνται με τρεις (3) τρόπους απομακρυσμένης εξυπηρέτησης:
1.  e-ρώτηση: μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής ερωτημάτων
2.  myLIBRARYlive: μέσω πλατφόρμας σύγχρονης τηλεδιάσκεψης, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού
3.  Τηλεφωνικώς και με Άμεσα Μηνύματα (Instant Messaging -IM)–Chat

Ανάλογα με τον τρόπο απομακρυσμένης εξυπηρέτησης που επιλέγουν, οι χρήστες της υπηρεσίας θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται σε κάθε περίπτωση.

Κανόνες καλής συμπεριφοράς
•    Οι χρήστες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας. Συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση άσεμνων, ρατσιστικών, συκοφαντικών, υβριστικών, προσβλητικών και απειλητικών σχολίων. Σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης διατηρεί το δικαίωμα λήξης της συνομιλίας, απαγόρευσης συμμετοχής στους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς και παραπομπής τους στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
•    Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, σε συμφωνία με τις Οδηγίες Καλής Συμπεριφοράς των Επιστημόνων Παροχής Πληροφόρησης της ALA, οφείλει να αντιμετωπίζει τους χρήστες με ισότιμο και δίκαιο τρόπο, να ακολουθεί τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και να μην κάνει χρήση άσεμνων, υποτιμητικών, ρατσιστικών, συκοφαντικών, υβριστικών, προσβλητικών και απειλητικών σχολίων.

Μοιραστείτε το