ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

myLIBRARYlive Γενικά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Tο myLIBRARYlive είναι η νέα υπηρεσία της Βιβλιοθήκης, η οποία αφορά στην εξειδικευμένη βοήθεια για την εξυπηρέτηση αιτημάτων καθοδήγησης στην έρευνα και παρουσίασης της χρήσης και ρύθμισης των πηγών και των εργαλείων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη. Η διεκπεραίωση των συγκεκριμένων πληροφοριακών αιτημάτων πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης (μέσω της πλατφόρμας Zoom), έπειτα από ραντεβού. Η υπηρεσία υποστηρίζεται από τους υπαλλήλους του Τμήματος Επιστημονικής Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 
ΣΤΟΧΟΣ της υπηρεσίας myLIBRARYlive
Στόχος του myLIBRARYlive είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών των εγγεγραµµένων και μη εγγεγραμμένων µελών της Βιβλιοθήκης, χωρίς τη φυσική μετάβαση τους στην Βιβλιοθήκη. Με τη νέα υπηρεσία αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των χρηστών/ενδιαφερομένων πολιτών με στόχο τη διευκόλυνσή τους και την εξυπηρέτηση σε πραγματικό χρόνο/ προσομοιάζοντας στην δια ζώσης εξυπηρέτηση.  


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
:
Η επικοινωνία γίνεται σε πραγματικό χρόνο και περιλαμβάνει ερωτήματα που αφορούν:

  • πληροφορίες σχετικά με τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης
  • καθοδήγηση στον εντοπισμό ηλεκτρονικού υλικού
  • καθοδήγηση στον σχεδιασμό έρευνας
  • παρουσίαση της χρήσης και της ρύθμισης των πηγών και των εργαλείων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη


ΔΕΝ
παρέχει τεχνική υποστήριξη.
ΔΕΝ αφορά στην εξυπηρέτηση κατευθυντηρίων ερωτημάτων που αφορούν στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης (π.χ. ωράριο λειτουργίας, ερωτήσεις τηλεφωνικού καταλόγου).


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Καθημερινά 10:00-14:00, ανά 20 λεπτά.
Η υπηρεσία δεν παρέχεται τις ώρες και περιόδους κατά τις οποίες η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή (π.χ. Σαββατοκύριακα, θερινή περίοδο, αργίες).

Μοιραστείτε το
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: