ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ψηφιοποίηση Διδακτικού Υλικού για τους Εντυποανάπηρους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επιστροφή στο Άτομα με Αναπηρίες

 

Ψηφιοποίηση Διδακτικού Υλικού για τους Εντυποανάπηρους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Με στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των εντυποανάπηρων φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γίνεται προσπάθεια παροχής ψηφιακού υλικού ως εναλλακτική μορφή στο έντυπο εκπαιδευτικό υλικό. Προτεραιότητα έχει δοθεί στη μετατροπή διδακτικών εγχειριδίων σε ψηφιακή μορφή μέσα από ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης του ψηφιοποιημένου υλικού.

Η συλλογή Ψηφιακό υλικό για εντυποανάπηρους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απευθύνεται μόνο στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς εντυποανάπηρους φοιτητές ή φοιτητές του Πανεπιστημίου με άλλα προβλήματα ανάγνωσης και έχει ως στόχο την υποστήριξη και διευκόλυνση των σπουδών τους. Η Συλλογή περιλαμβάνει συγγράμματα, εγχειρίδια και λοιπό εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία κατόπιν αιτήματος των επωφελούμενων φοιτητών του Πανεπιστημίου έχουν αποκτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή από τους εκδοτικούς οίκους ή έχουν ψηφιοποιηθεί από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης σε συνεργασία με τη Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου, και στη συνέχεια υπόκεινται σε κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να καταστούν προσβάσιμα. Για την εύρεση ή τη μετατροπή προσβάσιμου ψηφιακού υλικού, μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ή στη Μονάδα Προσβασιμότητας, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα:

Για τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης: email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλέφωνο 2310 891 832

Για τη Μονάδα Προσβασιμότητας: email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλέφωνο 2310 891 220

 

Πρόσβαση στο Ψηφιοποιημένο Διδακτικό Υλικό

Για την απόκτηση πρόσβασης στη συλλογή Ψηφιακό υλικό για εντυποανάπηρους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο εντυποανάπηρος φοιτητής θα πρέπει να πραγματοποιήσει τα παρακάτω δύο βήματα:

Εφεξής, η πρόσβαση στη συλλογή Ψηφιακό υλικό για εντυποανάπηρους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα πραγματοποιείται με τη χρήση των ιδρυματικών κωδικών (username και κωδικός) από το σύνδεσμο Είσοδος στην Ψηφίδα

 

Περιορισμοί στην Πρόσβαση στο Ψηφιοποιημένο Διδακτικό Υλικό

  • Πρόσβαση στη συλλογή έχουν αυστηρά και μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες αδειοδοτημένων φοιτητών που ανήκουν στους επωφελούμενους του νόμου 4672/2020 (ΦΕΚ Α 48-04.03.2020). Το ψηφιοποιημένο υλικό έχει αναπαραχθεί σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο, με σκοπό την αποκλειστική χρήση του από εντυποανάπηρους φοιτητές, και οποιαδήποτε περαιτέρω αναπαραγωγή και διαμοιρασμός του αποτελεί προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας και επισύρει τις κυρώσεις των άρθρων 65 του νόμου 2121/1993.
  • Η πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή είναι ελεγχόμενη με χρήση username και κωδικού, ώστε μόνο οι δικαιούχοι εντυποανάπηροι φοιτητές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία αυτά.
  • Το ψηφιακό υλικό είναι προσβάσιμο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μόνο από τους εντυποανάπηρους φοιτητές που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τους έχει χορηγηθεί πρόσβαση σε αυτό.
  • Κάθε φοιτητής είναι υπεύθυνος για την ορθή χρήση και τήρηση του ψηφιακού υλικού στο οποίο έχει αποκτήσει πρόσβαση.
  • Το ψηφιοποιημένο υλικό προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση.

 

Επικοινωνία με το τμήμα Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Υπηρεσίες για ΑμεΑ

Για οποιαδήποτε ερωτήματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το προσωπικό του τμήματος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Υπηρεσίες για ΑμεΑ στα τηλέφωνα 2310 891 832, 2310 891 830, και email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επιστροφή στο Άτομα με Αναπηρίες