ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Χάρτες Αφής για Άτομα με Προβλήματα Όρασης

Επιστροφή στο Άτομα με Αναπηρίες

 

Το καλοκαίρι του 2004 ολοκληρώθηκε η κατασκευή χαρτών αφής για χρήση από άτομα με προβλήματα όρασης, ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται, να προσανατολίζονται και να κινούνται αποτελεσματικότερα στο χώρο του Πανεπιστημίου και της Βιβλιοθήκης.
Στόχος της κατασκευής των χαρτών αφής είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με προβλήματα όρασης στους βασικούς κοινόχρηστους χώρους και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.  Επίσης, κρίθηκε απαραίτητη και η χαρτογράφηση του ευρύτερου εξωτερικού χώρου που περιβάλλει το Πανεπιστήμιο για να είναι δυνατή η πρόσβαση στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.
Το έργο αυτό υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Πακέτου Εργασίας με τίτλο: Ειδική χαρτογράφηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του έργου ΠΛΟΗΓΙΣ (Γ’ ΚΠΣ/ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ/ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.1.3δ).

Επικοινωνία με το τμήμα Ψηφιακή Βιβλιοθήκη-Υπηρεσίες για ΑμεΑ.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το προσωπικό του τμήματος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη-Υπηρεσίες για ΑμεΑ στα τηλέφωνα 2310 891 832, 2310 891 830, και email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Επιστροφή στο Άτομα με Αναπηρίες