ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πολιτική Διαδανεισμού

 • Η Βιβλιοθήκη ως δανειζόμενη
  Δικαίωμα χρήσης της υπηρσίας δανεισμού έχουν όλοι, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες της Βιβλιοθήκης.

  Μέσω του διαδανεισμού η Βιβλιοθήκη παραλαμβάνει μονογραφίες και φωτοτυπίες άρθρων περιοδικών, τα οποία δεν ανήκουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης μας. Για την ταχύτερη εξυπηρέτηση, οι χρήστες θα πρέπει πρώτα να βεβαιώνονται, μέσω του αυτοματοποιημένου καταλόγου της Βιβλιοθήκης (Catalog), ότι το άρθρο ή το βιβλίο που αναζητούν δεν υπάρχει στην Βιβλιοθήκη.

  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις διαδανεισμού κι απ'τη στιγμή που θα επεξεργασθούν απ'το γραφείο Διαδανεισμού ο μέσος χρόνος παραλαβής του υλικού υπολογίζεται σε 10-15 ημέρες για βιβλία και άρθρα που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου και έως 2 ημέρες για άρθρα που αποστέλλονται με fax ή μέσω e-mail. Όταν το υλικό φθάσει στη Βιβλιοθήκη, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται από το προσωπικό του Τμήματος Δανεισμού-Διαδανεισμού μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Εάν μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης του υλικού ο ενδιαφερόμενος δεν έρθει να το παραλάβει, τότε το υλικό επιστρέφεται, ενώ ο ενδιαφερόμενος επιβαρύνεται με τη χρέωση της παραγγελίας. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της παραγγελίας τους μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το προσωπικό στήριξης διαδανεισμού ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

  Οι φωτοτυπίες άρθρων περιοδικών, δεν επιστρέφονται και παραμένουν στην κατοχή του ενδιαφερόμενου. Για οποιοδήποτε άλλο είδος υλικού ο χρόνος κράτησής του από τον ενδιαφερόμενο είναι 10 ημέρες. Εφόσον όμως ο ενδιαφερόμενος καθυστερήσει να παραλάβει το αφιχθέν υλικό από το Τμήμα Δανεισμού-Διαδανεισμού, ο χρόνος αυτός μειώνεται.

  Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης υλικού εφόσον αυτό ζητείται από το διαθέτη. Κατά την επιστροφή του το δανεισμένο υλικό πρέπει να παραδίδεται αποκλειστικά στους υπαλλήλους του Τμήματος Δανεισμού-Διαδανεισμού.Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για την καλή κατάσταση του υλικού που έχουν δανειστεί μέσω διαδανεισμού όταν το επιστρέφουν στο Γραφείου Δανεισμού-Διαδανεισμού. Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα της εκ των υστέρων χρέωσης ενός χρήστη με το αντίτιμο του προστίμου που τυχόν της επιβληθεί από μέλος δικτύου συνεργασίας ή διαθέτη για φθορά ή καταστροφή του υλικού που ζητήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από το συγκεκριμένο χρήστη.

  Διαβάστε όλη την πολιτική διαδανεισμού που αφορά στην Βιβλιοθήκη ως δανειζόμενη.

 

 • Η Βιβλιοθήκη ως προμηθεύτρια

  Δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών που παρέχει το Γραφείο Δανεισμού Διαδανεισμού έχουν όσες βιβλιοθήκες τηρούν και σέβονται την διαδανειστική της πολιτική.

  Η Βιβλιοθήκη δανείζει το υλικό της για διάστημα 28 εργάσιμων ημερών. Ο δανειζόμενος φορέας υποχρεούται να ενημερώνει το Γραφείο Δανεισμού-Διαδανεισμού για την ημερομηνία άφιξης του υλικού.

  Οι αιτήσεις διαδανεισμού γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που διατίθεται στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης. Για άμεση εξυπηρέτηση, θα πρέπει τα στοιχεία να είναι πλήρη.

  Η Βιβλιοθήκη ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν χρεώνει για την παροχή του υλικού της. Έξοδα που επιβαρύνουν τον δανειζόμενο, είναι τα έξοδα αποστολής μέσω ταχυμεταφοράς (courier) της επιλογής του. Σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής υλικού από τον δανειζόμενο φορέα επιβάλλεται χρέωση ύψους 0,50 € για κάθε εικοσιτετράωρο. Στην περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του υλικού ο δανειζόμενος φορέας θα πρέπει άμεσα να αντικαταστήσει το υλικό είτε να καταβάλει 1,5 φορές την τρέχουσα αξία του.

  Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης του υλικού για τοπική χρήση. Ανανέωση δανεισμού επιτρέπεται μόνον αφού το Γραφείο Δανεισμού - Διαδανεισμού έχει ειδοποιηθεί 3 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας και μόνο για μία φορά. Η επιστροφή υλικού πρέπει να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσον αφορά την ασφάλειά του, ως προς την φυσική του κατάσταση καθώς και ως προς την αποφυγή απώλειάς του και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες “Interlibrary loan packaging and wrapping guidelines. A.L.A.”

  Διαβάστε όλη την πολιτική διαδανεισμού που αφορά στην Βιβλιοθήκη ως προμηθεύτρια.

Μοιραστείτε το
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: