Αρχείο Εκδηλώσεων

 • «Λόγος Θόρυβος» - Εικαστική έκθεση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016)Αντλώντας έμπνευση από τον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δέκα εικαστικοί καλλιτέχνες επεμβαίνουν σε αυτόν, δημιουργώντας έναν «διάλογο» ανάμεσα στα έργα και τον χώρο.
  Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Λόγος Θόρυβος» στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Live@Library» (Ζωντανά στη Βιβλιοθήκη αλλά και Ζήσε στη Βιβλιοθήκη).
  Στην έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 20:00 και το Σάββατο 8:30 – 15:00, θα παρουσιάσουν έργα τους οι: Βασίλης Αλεξάνδρου, Φένια Ηλιάδου, Μαρία Κομπατσιάρη, Εύη Κυρμακίδου, Θοδωρής Λάλος, Άννα Λιόκα, Αλεξάνδρα Νάκου, Δημήτρης Παλάντζας, Γιώργος Παναγιωτάκης και Κώστας Σπανόπουλος.

  Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 19:30 στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μικρή μουσική συναυλία.

  «O εικαστικός λόγος αλληλεπιδρά με τον γραπτό λόγο, κατ’ ουσία τη συσσωρευμένη γνώση που υπάρχει. Η ιδιότυπη ανάγνωση του χώρου που μπορεί να επιχειρήσει το εικαστικό έργο βάζει τον θεατή σε μια διαφορετική διαδικασία αντίληψης του. Στο πλαίσιο αυτό, το εικαστικό έργο καθίσταται ένα πολύ δυναμικό εργαλείο στοχασμού. Ο εικαστικός λόγος σε αντιδιαστολή και σε διαρκή διάλογο με τον γραπτό, σκοπό έχει να βάλει τον αναγνώστη να σκεφτεί, να φανταστεί, να συλλογιστεί. Συχνά, η αντιδιαστολή αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει και ανησυχία, μία δημιουργική ανησυχία που αναγκάζει τον θεατή να “θορυβηθεί”, αλλά και να ενεργοποιηθεί».

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, ημιώροφος) στα τηλέφωνα 2310-891.746,751,752 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Επίσης πληροφορίες μπορούν να βρουν και στην ηλεκτρονική σελίδα http://www.lib.uom.gr ή στο Facebook: /librarypamak

 

 • Σεμινάριο για Συγγραφείς (Author Workshop) (Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015,  ώρα 12:00-14:00, Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος))
  «Παραδοσιακή» δημοσίευση ή δημοσίευση ανοιχτής πρόσβασης;

  Πώς επιλέγετε το κατάλληλο επιστημονικό περιοδικό για τη δημοσίευση σας;
  Πώς υπολογίζεται ο αντίκτυπος των περιοδικών (impact factor) και τι σημαίνει αυτό;
  Ποιες είναι οι νέες τάσεις στο χώρο των δημοσιεύσεων;
  Ποια  εργαλεία σας προσφέρονται δωρεάν για την συγγραφή της επιστημονικής σας έρευνας;

  Βρείτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα παρακολουθώντας το σεμινάριο για Συγγραφείς

  Παρουσιάσεις:
  Magistrelli Elisa, Author Workshop
  Aigner Mario, Publishing with Springer

 

 • Φυτά που άλλαξαν τον κόσμο: Όταν η βιολογία συναντά την ιστορία (Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 7:30 μμ.)

  Πώς η μικρή παπαρούνα επηρέασε μεγάλες αυτοκρατορίες και πώς το ζαχαροκάλαμο καθόρισε τη διαδρομή του δουλεμπορίου στους νέους χρόνους; Γιατί η μπανάνα συνδέεται με τις «μπανανίες» και τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά με τον Δρα Φρανκεστάιν;
  Γιατί η κίνηση είναι περιττή στα φυτά; Πώς κάνει σεξ και πώς αμύνεται ένας ακίνητος οργανισμός; Με ποιόν μηχανισμό καταφέρνουν τα φυτά να εκμεταλλεύονται μια πρακτικά ανεξάντλητη, εξωγήινη ενεργειακή πηγή;
  Αυτά είναι μερικά μόνον από τα ερωτήματα που πραγματεύονται τα δύο βιβλία για τα φυτά του Γιάννη Μανέτα (Περί φυτών αφηγήματα, 2014 και Τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών, 2010 - Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) που απευθύνονται στον καθένα που με όπλα την κοινή λογική και την απλή ανθρώπινη περιέργεια προσπαθεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει τον κόσμο που μας περιβάλλει.

  Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σας προσκαλούν στην ομιλία-παρουσίαση του Ομότιμου Καθηγητή του Παν. Πατρών Γιάννη Μανέτα με αφορμή τα δύο βιβλία του για τα φυτά.

  Η εκδήλωση περιλαμβάνεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Άνοιξη στη Βιβλιοθήκη» στα πλαίσια της οποίας λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Θωμά Γιαννάκη με θέμα «Λουλούδια του Σέιχ-Σου». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μικρή μουσική συναυλία φοιτητών του Τμήματος ΜΕΤ του ΠαΜακ.

  Είσοδος Ελεύθερη
  Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2310891751-2
  Οργάνωση-Πληροφορίες: Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, Ημιόροφος), τηλ. 2310891751-2
  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Facebook: /librarypamak

  Για τον προσκεκλημμένο συγγραφέα:
  Ο Γιάννης Μανέτας Ομότιμος πλέον καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ Βιολογικών Επιστημών από το 1976, υπηρέτησε από το 1977 διαδοχικά σε όλες τις βαθμίδες ΔΕΠ στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 1993 ως το 2014 ως Καθηγητής της Φυσιολογίας Φυτών. Έχει πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό συγγραφικό έργο (περισσότερες από 120 επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και έχουν αποσπάσει περισσότερες από 2000 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία). Τα τελευταία χρόνια ήρθε σε επαφή με το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό μέσω της έκδοσης των δύο εκλαϊκευτικών βιβλίων του για τα φυτά.
  Περισσότερες πληροφορίες:
  http://peopleandideas.gr/2013/02/11/yiannis-manetas/

 • Άνοιξη στη Βιβλιοθήκη: Λουλούδια του Σέιχ-Σου (Απρίλιος - Μάιος 2015)
  Στα πλαίσια της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως τόπου συνάντησης και προώθησης του πολιτισμού, η Βιβλιοθήκη ξεκίνησε μία σειρά εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο Live@Library.
  Συγκεκριμένα, για όλο τον Απρίλιο και Μάιο τη Βιβλιοθήκη θα την κοσμούν φωτογραφίες του Θωμά Γιαννάκη που απεικονίζουν την ομορφιά των λουλουδιών του Σέιχ Σου.

  Ο Θωμάς Γιαννάκης, καθηγητής μαθηματικών, θεωρεί τη φύση αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Με την ψηφιακή φωτογραφία ανακάλυψε ένα νέο τρόπο να αναγνωρίσει, να καταγράψει και να τοποθετήσει γεωγραφικά όλες τις ομορφιές που συναντούσε στις διαδρομές του.

  Μπορείτε να απολαύσετε τις φωτογραφίες των Λουλουδιών του Σέιχ-Σου, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε όλους τους χώρους αναγνωστηρίων Α και Β, στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Θωμά Γιαννάκη για την άψογη συνεργασία, καθώς και το "Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας" και τα "Φροντιστήρια Συν(+)Εργασία" για την ευγενική υποστήριξή τους.

 • 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (14-15/11/2011)

 

 • Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης (7-10 Οκτωβρίου 2008)
  Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει για 7η φορά το σεμινάριο: «Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης» για την εκπαίδευση προσωπικού Βιβλιοθηκών στην οργάνωση και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης.
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
  Αίτηση Συμμετοχής

 

 • Ημερίδα: "Η Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία - Εφαρμογές" (Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008, ώρα 9.00 - 2.00 π.μ, Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης, Πύργος Πληροφορικής, Ημιόροφος).
    Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει εφαρμογές Νέων Τεχνολογίων, κυρίως Συστημάτων Διαχείρισης Γνώσης, στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία (πώς αυτά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, τί προετοιμασία χρειάζεται από τον δάσκαλο/καθηγητή, τί υλικοτεχνική υποδομή απαιτείται, σχόλια, αντιδράσεις-σχόλια μαθητών, μαθησιακά αποτελέσματα).
  Οι παρουσιάσεις-εργαστήρια ξεκινούν με τη χρήση του OLPC, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται παραδείγματα χρήσης ΤΠΕ στις 3 βαθμίδες εκπαίδευσης.
  Εισηγήσεις
  Παρουσίαση του Μαθητικού Υπολογιστή: μια κριτική ανασκόπηση
  Δρ. Αύγουστος Τσινάκος [e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ]
  Παιδαγωγική αξιοποίηση του Διαδικτύου μέσω Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Α'Βάθμια Εκπαίδευση
  Αβραάμ Τριανταφυλλίδης [e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ] - Αντώνης Σκέλλας [e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ]
  Εφαρμογή των ΤΠΕ στα Εκπαιδευτήρια Πλάτων
  Ανέστης Παπαδόπουλος [e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ], Ελευθέριος Κτενίδης, Σπυρίδων Μπλάτσιος
  Υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: χρήση και προοπτικές
  Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Αικατερίνη Κατσάνα, Σουλτάνα Κάργα [e-mail υπηρεσίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ]
  Χρήση Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης στην Γ'βάθμια και Δια Βίου Εκπαίδευση
  Άννα Κρασσά [e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ], Βασιλική Μολέ [e-mailL Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ], Χρυσούλα Παπάζογλου [e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ]

 

 • Σεμινάριο: Άδειες Ανοιχτού Περιεχομένου και Ελεύθερου Λογισμικού: Εφαρμογές στους Χώρους της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και των Οργανισμών Μνήμης (Τρίτη 15 Απριλίου 2008, 15:00-19:00, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης)
     Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει το σεμινάριο "Άδειες Ανοιχτού Περιεχομένου και Ελεύθερου Λογισμικού: Εφαρμογές στους Χώρους της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και των Οργανισμών Μνήμης". Το σεμινάριο πραγματοποιείται ως παράλληλη εκδήλωση του σεμιναρίου «Άδειες Creative Commons και Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες» που διοργανώνει η ομάδα Ι3 του e-business-forum για την ελληνοποίηση των αδειών Creative Commons και το Νομικό Σπουδαστήριο του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την EEBEΠ την ίδια ημέρα και ώρα στην Αθήνα.
  Εισηγητής: Πρόδρομος Τσιαβός (Visiting fellow at London School of Economics, Post-doctoral researcher at Oslo University, Legal project co-lead of Creative Commons England and Wales and Creative Commons Greece)
  Δείτε το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης εδώ

 • Hμερίδα: "Ανοιχτή Πρόσβαση (Open Access): νέοι Τρόποι Διάδοσης της Ακαδημαϊκής Γνώσης" (Δευτέρα 14 Απριλίου 2008, 9:00-14:00, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Συνεδρίων 1ου ορ.)
  Γλώσσα: Αγγλικά και ελληνικά, με ταυτόχρονη μετάφραση.
     Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά την υλοποίηση του έργου «ΠΛΟΗΓΙΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», το οποίο εκτελείται στα πλαίσια της Ενέργειας 2.1.3, Κατηγορία Πράξεων δ «Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
  Εισηγήσεις
  Open Access and the Future of Scholarly Communications
  David Prosser, Director of SPARC Europe
  The Directory of Open Access Journals (DOAJ): purpose, development, usage
  Lars Björnshauge, Directory of Open Access Journals
  Στο Σταυροδρόμι της Πληροφορίας: Νομικές, Οικονομικές και Οργανωτικές δομές Ανοιχτής Πρόσβασης
  Πρόδρομος Τσιαβός, Legal project co-lead of Creative Commons England And Wales and Creative Commons Greece
  Scientific journals and Electronic Publishing: revistas-CSIC, a case study  (Περίληψη)
  Ramón B. Rodríguez Martínez, Institute of Documentary Studies on Science and Technology, Madrid
  Ανάπτυξη Ιδρυματικών Καταθετηρίων στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα
  Άννα Φράγκου, Προϊσταμένη διεύθυνσης, Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 • Ημερίδα: «Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες και Εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ» (14 Δεκεμβρίου 2007,  09:00 – 17:00,  Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Συνεδριάσεων Τμήματος ΟΔΕ)
     Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου «ΠΛΟΗΓΙΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ: Ενίσχυση διάθεσης ηλεκτρονικού περιεχομένου και παροχή πληροφοριακής παιδείας στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας», το οποίο εκτελείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ-Ενέργεια 2.1.3, Κατηγορία Πράξεων δ «Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών») με χρονική διάρκεια από 01/07/2000 μέχρι 30/09/2008 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση [3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)].
  Πρόγραμμα ημερίδας

 • Σεμινάριο: «Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης» (4-7 Δεκεμβρίου 2007).
     Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει για 6η φορά το σεμινάριο "Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης" για την εκπαίδευση προσωπικού Βιβλιοθηκών στην οργάνωση και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης.
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
  Αίτηση Συμμετοχής

 • Σεμινάριο: «Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης» (6-9 Μαρτίου 2007).
     Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει για 5η φορά το σεμινάριο "Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης" για την εκπαίδευση προσωπικού Βιβλιοθηκών στην οργάνωση και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης.
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
  Αίτηση Συμμετοχής
  Πληροφορίες μετακίνησης προς την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 • Σεμινάριο:«Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης» (12-15 Δεκεμβρίου 2006).
     Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στα πλαίσια του έργου ΠΛΟΗΓΙΣ, διοργανώνει για 4η φορά το σεμινάριο "Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης" για την εκπαίδευση προσωπικού Βιβλιοθηκών στην οργάνωση και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης.
  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
  Αίτηση Συμμετοχής

 • Hμερίδα: «Οι Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες και οι Μελλοντικές Προοπτικές τους» (4 Δεκεμβρίου 2006, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Συνεδρίων, 1ος όροφος).
     Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει ημερίδα διάδοσης έργων του ΕΠΕΑΕΚ για τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες. Στόχος της ημερίδας είναι να δώσει στις Ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδο που έκαναν στα πλαίσια των έργων του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Γ΄ ΚΠΣ) και να προδιαγράψουν τα σχέδιά τους για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των έργων του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και θα συζητηθούν προβληματισμοί και πιθανά πλαίσια δράσης για την ερχόμενη πενταετία. Θα γίνει επίσης παρουσίαση της Δ΄ προγραμματικής περιόδου του ΕΠΕΑΕΚ, καθώς και του Ευρωπαϊκού πλαισίου για τις Βιβλιοθήκες.

  Παρακαλούμε να μας δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην ημερίδα συμπληρώνοντας την αίτηση και υποβάλλοντάς την σε έντυπη μορφή μέσω φαξ στο 2310-891829, μέχρι τις 30/11/2006.
  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Μαρία Χανιώτη, τηλεφωνικά: 2310 891 833, ή με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  (Fax Βιβλιοθήκης: 2310 891 829). Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων «ΠΛΟΗΓΙΣ» και «ΤΗΛΕΦΑΕΣΣΑ» αντίστοιχα, τα οποία εκτελούνται στα πλαίσια της Ενέργειας 2.1.3, Κατηγορία Πράξεων δ «Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΙ (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ) και συγχρηματοδοτούνται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και 25% από Εθνικούς πόρους (ΥΠΕΠΘ / ΕΥΔ ΕΠΕΑΕΚ).
  Πρόγραμμα και παρουσιάσεις ημερίδας
  Αίτηση συμμετοχής
  Φωτογραφικό Υλικό

 • Σεμινάριο: "Ανάπτυξη και εφαρμογή δίγλωσσων εγγραφών καθιερωμένου τύπου σε MARC21" (11-12 ΜαΪου 2006, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
     Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα πλαίσια του έργου "ΠΛΟΗΓΙΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ", με προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Randall K. Barry, Character set specialist, Library of Congress.
  Πρόσκληση συμμετοχής / Seminar Invitation
  Αίτηση συμμετοχής
  Πρόγραμμα σεμιναρίου / Seminar Program

  Seminar Presentations
  (prepared by Randall K. Barry)
  1. Bilingual authority records in MARC 21 format (παρουσίαση σε ppt)
  2. Introduction to authority control (παρουσίαση σε ppt)
  3. MARC format for authority data (παρουσίαση σε ppt)
  4. Relationship of the MARC 21 authority format to UNIMARC (παρουσίαση σε ppt)
  5. Multiple languages, multiple scripts and multiple headings in MARC authority records (παρουσίαση σε ppt)
  6. MARC authority record creation and file management (παρουσίαση σε ppt)
  7. Program for Cooperative Cataloging (PCC) (παρουσίαση σε ppt)
  8. MARC 21 and Mark-Up languages (παρουσίαση σε ppt)
  Glossary (prepared by Randall K. Barry)

 • Σεμινάριο: «Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης» (13-16 Δεκεμβρίου 2005)
     Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στα πλαίσια του έργου ΠΛΟΗΓΙΣ, διοργανώνει για 2η φορά το σεμινάριο "Βιβλιοθήκες και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης" για την εκπαίδευση προσωπικού Βιβλιοθηκών στην οργάνωση και προσφορά υπηρεσιών σε άτομα με προβλήματα όρασης.
  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  Πρόγραμμα εκπαίδευσης
  Αίτηση συμμετοχής 

Μοιραστείτε το
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: