Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

 • 1ο Φεστιβάλ " Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection of Disability in Art" - RoDI (3-10 Δεκεμβρίου 2018)

  Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και για την προώθηση του οράματος σύζευξης Πανεπιστημίου και Κοινωνίας, διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection of Disability in Art», με ακρωνύμιο RoDI. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2018.

  Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ήδη ενταχθεί πληθώρα εκδηλώσεων, όπως προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, και εκθέσεις φωτογραφίας.

  H Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα το Όραμα του Φεστιβάλ και φιλοξενεί στους χώρους της, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες των καλλιτεχνών:

  Ιωάννα -Μαρία Γκέρτσου - "Σπάζοντας το φράγμα του ήχου" (ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ).
  Μενέλαος Σίνος και Ταρσή Τζενανίδου (ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΩΝ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ) - με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

  Η έκθεση είναι ανοιχτή προς το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (Δευτέρα - Παρασκευή 8:00-20:00 και Σάββατο 8:30-15:00).

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, ημιώροφος) στα τηλέφωνα 2310-891.746,751,752 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Μοιραστείτε το