ΠΩΣ ΝΑ...

Ιδρυματικό Αποθετήριο

Ιδρυματικό Αποθετήριο

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στα πλαίσια υποστήριξης του κινήματος Open Access (Ανοικτή Πρόσβαση)[1], δίνει τη δυνατότητα στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου να καταθέσει ψηφιακό υλικό με σκοπό τη διάδοση και προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Το υλικό αυτό σε συνδυασμό με τις διδακτορικές διατριβές, τις μεταπτυχιακές εργασίες, τις πτυχιακές εργασίες καθώς και ένα σύνολο άλλων δημοσιεύσεων που έχουν εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελούν το υλικό το οποίο περιλαμβάνει το Ιδρυματικό Αποθετήριο.

[1] Περισσότερα για το κίνημα Open Access, μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: Bethesda Statement on Open Access Publishing, και Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities.

α. Ερευνητικές εργασίες φοιτητών
Μέσω της συλλογής αυτής διατίθενται σε ψηφιακή μορφή διδακτορικές διατριβές, διπλωματικές και πτυχιακές εργασίες που έχουν κατατεθεί στο Πανεπιστήμιο, με διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στο πλήρες κείμενό τους, ανάλογα με την επιθυμία των δημιουργών.

Οδηγίες Υποβολής Διδακτορικών Διατριβών και Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών
Για να υποβάλλετε τη Διδακτορική Διατριβή σας, ή τη Διπλωματική εργασία σας στην ΨΗΦΙΔΑ, δείτε τις σχετικές οδηγίες υποβολής στα παρακάτω σημεία:

    * Οδηγίες Υποβολής Διπλωματικής Εργασίας
    * Οδηγίες και έντυπα υποβολής Διδακτορικής Διατριβής

Για περισσότερες πληροφορίες  παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Παπαβραμίδου Ελισάβετ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ!
Για κάθε τεκμήριο/αρχείο που διατίθεται μέσω του Ιδρυματικού Αποθετηρίου, είναι δυνατόν να ισχύουν διαφορετικές πολιτικές πρόσβασης ανάλογα με την κατηγορία του υλικού και τα δικαιώματα κάθε χρήστη.  Οι χρήστες θα πρέπει να συμβουλεύονται το πεδίο «Δικαιώματα» της κάθε εγγραφής. Ακόμη και αν πρόκειται για αρχεία ανοιχτής πρόσβασης, αυτά επιτρέπουν στους χρήστες του Διαδικτύου την αποθήκευση σε ηλεκτρονικά μέσα, αντιγραφή και εκτύπωση των αρχείων αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και ιδιωτικούς, αλλά ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε σχετικά με την πρόσβασή σας στην ΨΗΦΙΔΑ, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας και να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Μοιραστείτε το
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: