Δίκτυο Διαδανεισμού Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης «Thess-βιβλίο»

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιδρύματος, μέσω της Υπηρεσίας Διαδανεισμού, επεκτείνει τη συνεργασία της και με σχετικό μνημόνιο συνεργασίας συμμετέχει στο Δίκτυο Διαδανεισμού Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης «Thess-βιβλίο», που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο δίκτυο αφορά στη συνεργασία Βιβλιοθηκών που ανήκουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούν το λογισμικό διαχείρισης Bιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα KOHA. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται επίσημα Bιβλιοθήκες δημοτικές, ακαδημαϊκές, δημόσιου αλλά και ιδιωτικού φορέα διαθέτοντας προς διαδανεισμό υλικό από τις συλλογές τους, συνολικού μεγέθους 500.000 τόμων.

Στο Δίκτυο αρχικά συμμετέχουν εκτός από τη Bιβλιοθήκη του Ιδρύματος μας, η Bιβλιοθήκη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και οι βιβλιοθήκες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Καλαμαριάς ενώ θα επεκταθεί σταδιακά και θα συμπεριλάβει και άλλες Bιβλιοθήκες της πόλης.

Τα μέλη της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Ιδρύματος που τυχόν εντοπίσουν υλικό στους onlineκαταλόγους των εν λόγω Βιβλιοθηκών, ακολουθούν την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα καταθέτοντας ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Διαδανεισμού της ΒΚΠ:   

τηλέφωνο: 2310891746

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το
Κατηγορία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: