Επανεκκίνηση της Υπηρεσίας του Δανεισμού της Βιβλιοθήκης για τα μέλη του Πανεπιστημίου

Σας ενημερώνουμε πως με την υπ' αριθμ. 24/22.4.2021 έκτακτη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η επανεκκίνηση της Υπηρεσίας του Δανεισμού της Βιβλιοθήκης με τη μέθοδο του click away, με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων και των προβλεπόμενων μέτρων και με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Η Υπηρεσία του Δανεισμού θα λειτουργεί εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (08:00-15:00).
  • Η Υπηρεσία θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Πανεπιστημίου μας.
  • Ο δανεισμός των βιβλίων θα γίνεται κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης (όπως ίσχυε και πριν την αναστολή) μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου της βιβλιοθήκης (δείτε το σχετικό βίντεο της διαδικασίας δανεισμού μέσω κράτησης που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο 2020 στο κανάλι μας στο YouTube).
  • Εφόσον επαληθεύεται η διαθεσιμότητα του υλικού που αιτείται ο χρήστης, θα γίνεται επικοινωνία με το χρήστη και θα καθορίζεται συγκεκριμένο ραντεβού, το οποίο θα αποστέλλεται και με ηλεκτρονικό μέσο (mail/SMS).
  • Η παράδοση των βιβλίων θα γίνεται ανέπαφα στην είσοδο της βιβλιοθήκης, κατόπιν επιδείξεως του ραντεβού και με τη μέθοδο του click away.
  • Οι επιστροφές του υλικού που δανείζεται ο χρήστης, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του δοχείου Book Return 24/7 που βρίσκεται στην είσοδο της βιβλιοθήκης.

Κατά τα λοιπά, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος παραμένει σε αναστολή λειτουργίας με τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της εξ αποστάσεως. Τα βιβλιοστάσια, αναγνωστήρια και οι κοινόχρηστοι χώροι της Βιβλιοθήκης θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως μόνο γι’ αυτό το διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα στους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψ. Διδάκτορες (χωρίς διδακτικό έργο), να δανείζονται κατά υπέρβαση, τον διπλάσιο αριθμό βιβλίων από αυτόν που δικαιούνται.

Μοιραστείτε το
Κατηγορία
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: